Danas sanjarimo o uživanju na Plaži flamingosa!

od Imaginarijum 0

Zahvaljujući savremenom dobu i internetu kao njegovoj, za mnoge najvažnijoj tekovini, od dalekih egzotičnih mjesta udaljeni smo svega nekoliko klikova, a sanjarenje o tirkiznom moru i puderastim plažama dalekih ostrva grešno je zadovoljstvo svih nas koji ljeto još uvijek provodimo u gradu, zatrpani stresnim rokovima i poslovnim tempom koji izgleda kao im je nemoguće nazrijeti kraj.

Dok ispijate treću crnu kafu od jutros i odlažete suočavanje sa još jednim suvoparnim radnim zadatkom, savjetujemo vam da na kratko virtuelno otputujete do Arube, tropskog ostrva karipskog arhipelaga, za koji svi koji su bili u prilici da ga posjete kažu da predstavlja istinsku definiciju rajskog odmora. Opasano sa 11 kilometara bijelih pješčanih plaža i nestvarno plavim morem, ovo ostrvo je san svih onih koji od odmora ne očekuju ništa manje od tropske bajke upotpunjene vrhunskim prilikama za zabavu i urbanom arhitekturom u stilu velikih zapadnih gradova. 

Pored ljepote koja je krasi, Aruba se odlikuje i sjajnim geografskim položajem koji joj garantuje mnogo sunčanih dana i klimu sigurnu od naleta uragana koji su inače karakteristični za ovu  karipsku regiju. Ukoliko se nađete na ovom čarobnom mjestu, nikako ne smete propustiti kupanje u prirodnom pećinskom bazenu Conchi, posjetu farmi egzotičnih leptira i adrenalinsku vožnju terenskim vozilom duž čitavog ostrva, dok oni koji žele da dožive iskonski osjećaj avanture, u mogućnosti su da se oprobaju u jahanju konja beskrajno dugim ostrvskim plažama. 

Ipak, jedan od najatraktivnijih turističkih atrakcija Arube jeste privatno ostrvo Renaissance Aruba udaljeno svega 8 minuta vožnje od glavnog grada Oranjestad na kom posjetioci imaju priliku da uživaju na plaži koja je glavno stanište velikog jata flamingosa. Ljupke i pitome ružičaste ptice naselile su ovu plažu prije nešto više od petnaest godina, a brčkanje u plićaku sa njima neponovljivo je iskustvo i vrhunski doživljaj koji je više nego vrijedan dijeljenja na vašem Instagram profilu!

U nastavku pogledajte kako izgleda jedan običan dan na Flamingo plaži, a ukoliko se pitate kako stići do ove rajske destinacije, savjetujemo vam da kliknete ovdje.

 

 

 

 

 

Ana Končar

Foto: Instagram

 

Share This: