Prepustite se čoko kafenoj čaroliji: recept za espresso panakotu koji ćete obožavati!

od Imaginarijum 0

Kafa i čokolada, čokolada i malina- ukoliko neka od ovih rajskih kombinacija predstavlja pravi odgovor na trenutak kada vaša nepca požele nešto slatko, ne tražite drugu poslasticu!

Isprobajte recept za čokoladnu espresso panakotu i prepustite se istinskom uživanju!

Za pripremu ovog deserta za 6 osoba biće vam potrebno:

  • 1/4 šolje hladne vode
  • 1 kašičica želatina u prahu
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 1/4 šolje šećera
  • 50g crne čokolade, grubo isjeckane
  • 400g mlječne čokolade, grubo isjeckane
  • 1 šoljica espresso kafe
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice vanila ekstrakta
  • Za dekoraciju: maline, kakao prah i rendana čokolada

Milk Chocolate & Espresso Pannacotta | Anisa Sabet | The Macadames-14-13

Priprema:

1. Sipajte hladnu vodu u malu činiju. Dodajte želatin i sačekajte da omekša.

2. U međuvremenu, zagrijte krem za kuvanje i šećer na pari. Nakon što se šećer istopio i sjedinio sa kremom, dodajte čokoladu i mješajte na tihoj vatri. Smjesi dodajte espreso, vanila ekstrakt i malo soli, sklonite sa vatre i pomiješajte sa prethodno pripremljenim želatinom. Dobijenu smjesu sipajte u činijice. Ostavite poslasticu da se na par sati ohladi u frižideru.

Služite uz svježe maline ili mrvice čokolade. 

Bon appétit!

Milk Chocolate & Espresso Pannacotta | Anisa Sabet | The Macadames-5-5

 

Recept i photo: Maccadames

 

 

 

Share This: