Jesenja Mango kolekcija je romantična oda zajedništvu!

od Imaginarijum 0

Nova Mango kampanja za jesenju sezonu, nastala u viziji čuvenog fotografa Maria Sorrentija, donosi nam tople, intimne momente svakodnevnog života njenih protagonista. Sorentijev projekat za špansku modnu kuću nastao je sa idejom da prenese prijateljsku poruku fokusiranu na lične, bliske veze koje različiti pojedinci grade ne samo između sebe, već i sa brendovima koje sa zadovoljstvom nose.

Djeca fotografa, njegova sestra Vanina, ćerka i njen suprug, glumac Adrien Brody koji je istovremeno i ambasador muške linije kuće, sa svojim psom, aktivista i model Adwoa Aboah sa njenom sestrom Kesewom i rođakom Alewyom, oslikavaju porodičnu priču koju je Sorrenti želio da stavi u prvi plan kampanje. Među protagonistima kampanje takođe su se našle i dvije internacionalno poznate manekenke i bliske prijateljice, Amber Valetta i Carolyn Murphy, profesionalni skejtbordista Steve Olson i njegov sin Alex, umjetnica Langley Fox kao i poznate stiliste Zoe Bedeaux i Helena Teejdor. Ovo je možda jedna od najvećih Mango-vih kampanja, ali i istovremeno pokazatelj raznolikosti društva u kojem živimo.

 

Nova jesenja kolekcija predstavlja čistu transformaciju u dizajnu odjeće: evoluciju kroz modernu estetiku, definisanu visoko kvalitetnim materijalima i jasnom posvećenošću bezvremenim odjevnim komadima – bez konvencionalizma. Ponuda takođe uključuje animal print inspirisan sedamdesetim godinama prošlog vijeka i srž koju čine eklektična igra boja i volumena koji preovlađuju u stajlinzima. Chanky pletivo, dugi rukavi, okrugli okovratnici i teksas dominiraju vrlo trendi kolekcijom.

Stil sedamdesetih je takođe imao uticaj i na mušku ponudu odjeće, što se posebno vidi u oker paleti boja u odjelima i outwear liniji. Somot je postao glavni materijal, kao što je i koža u jaknama na duplo kopčanje i kaputima koji doprinose elegantnom i casual look-u svake odjevne kombinacije. Pletivo dolazi sa formalnim detaljima poput upletenog ili dijamantskog reljefa koji dodaju slojevitost teksturama, dok paletom boja dominiraju siva, kamena i braon nijanse. Aksesoari čine poseban dio kolekcije, a u  bogatoj ponudi mogu se naći raskošni vuneni šalovi, kravate i pleteni komadi sa živopisnim dezenima.

 

 

Kolekciju jesen/zima 2018 možete kupiti u prodavnicama MANGO u Delta city Podgorica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: