Kolekcija koja na najljepši način obilježava rođendan Mikija Mausa!

od Imaginarijum 0

Od momenta kada ga je legendarni Walt Disney premijerno predstavio svijetu, Miki Maus osvojio je srca miliona mališana širom planete i inspirisao nastanak umjetničkih dijela legendarnih predstavnika pop arta poput Endija Vorhola i Roja Liktenstajna.


Kako je ovo godina u kojoj najvoljeniji crtani miš i kultni simbol pop kulture 20. vijeka proslavlja svoj jubilarni 90.rođendan, veliki broj svjetskih brendova lansirao je originalne Mickey Mouse kolekcije, a među njima je i jedna od najaktuelnijih novozelandskih dizajnerki Karen Walker koja je kolekciju posvećenu ikoničnom crtanom junaku predstavila više nego maštovitim modnim editorijalom.

Disney x Karen Walker kolekcija odiše zabavom i vedrim raspoloženjem, a donosi nam paletu dukseva i majica toplih pastelnih i kontrastnih crno-belih tonova, na kojima se pored legendarnog Mikija nalaze i printovi Mini Maus, Šilje, Paje Patka i drugih članova vesele Disney družine. Uz seriju maštovitih omaža ksesoara poput kapice u obliku mišjih ušiju ukrašene crveno-bijelim tufnama, tematskih privjezaka za ključeve i dugih vještačkih trepavica u Minnie stilu, kolekcija donosi i komade nakita od srebra i 9-karatnog zlata, kao i originalnu kuhinjsku keramiku retro Disney motiva. 

U nastavku pogledajte kako izgledaju najupečatljiviji komadi kolekcije koja je dostupna na zvaničnom sajtu ove modne kuće.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: