Eytys x H&M- saznajte kako izgleda saradnja dva kultna švedska brenda!

od Imaginarijum 0

H&M sa radošću najavljuje saradnju sa švedskim modnim brendom Eytys iz Stokholma, poznatom po svojim karakterističnim cipelama sa masivnim đonom, uniseks pristupu i savršeno dizajniranoj garderobi. Jedinstvena Eytys x H&M linija sastojaće se od cipela, odjeće i modnih dodatka za odrasle i odabranih stvari za djecu.

Dizajnerski pristup i cjelokupan duh Eytys-a ukorenjen je u digitalnoj eri, ali i u slobodi koja se ogleda u rasterećenosti polom i godinama. Dizajnerski timovi oba brenda izvukli su suštinu iz Eytys DNK i napravili modernu unisex kolekciju koja sadrži patike, cipele, čizme, zajedno sa jaknama, bluzama, kao i pantalonama i džinsom, koji su izrađeni od pamuka, vještačke kože, najlona i sirovog denima. Sva obuća ima karakterističan Eytys đon, dok je odjeća kockastog oblika i ne pravi razliku između žena i muškaraca. Sve može da se kombinuje bez mnogo truda, odgovara svakom raspoloženju i dozvoljava kupcima da pokažu sigurnost i u sebe i u svoj stil.

 

“Ovom saradnjom htjeli smo da upoznamo H&M kupce sa našom robusnom dizajnerskom filozofijom, gdje funkcija trijumfuje ukrštanjem stilova koji obuhvataju sve polove. Kolekcija je sva u proporcijama – kreira posebne uniseks oblike, igra se sa opuštenim siluetama i cipelama sa masivnim đonom. To je Eytys-ova ideja o “generičkom izgledu”, koja bi trebalo da podigne integritet, stav i povjerenje”, kaže Mark Šiler, kreativni direktor Eytys-a.

”Divimo se tome što Eytys ima izrazito jasan stil i inicijalno smo im pristupili sa idejom da naprave kolekciju cipela, ali je vrlo brzo odlučeno da će kompletna kolekcija – obuća, odjeća i modni dodaci, omogućiti našim kupcima da stvarno dožive estetiku i duh brenda. Ovom saradnjom želimo svojim kupcima da ponudimo potpuni izgled koji se sastoji od glomaznih cipela i jednakih krojeva bez podjele na polove”, izjavio je Ros Lajdon, vršilac dužnosti dizajnera muške odjeće u kompaniji H&M.

 

H&M x Eytys kolekcija biće dostupna u zvaničnim H&M prodavnicama počev od 24. januara 2019. godine, a pored editorijalnih fotografija, prilika da pogledate jedinstvene capsule komade iz pomenute serije čeka vas  ovdje.

 

 

 

Share This: